3 Ocak 2015 Cumartesi

Puantiyeli Kumaştan Mendil Kutusu Kılıfı

mendil
 
 
Renkli cıvıl cıvıl kumaşlara bayılıyorum, hele ki puantiyeli kumaşlara ayrı bir sempatim var. Bu mendil kutusu kılıfı da puantiyeli kumaştan.
 
Mendil kutusuna nasıl kılıf dikildiğini daha önce aşama aşama anlatmıştım. Kenar süsü yapımını ise aşağıdaki resimlerden bakarak siz de rahatlıkla yapabilirsiniz. Bazen ufak detaylar çok hoş sonuçlar ortaya koyuyor. İşte bu kenar süsü de mendil kutusu kılıfına apayrı bir hava katmakta.

 
Tığ ile Kenar Süsü Yapımı

Bu kenar süsünün yapımı için ihtiyacımız olan şeyler 2.5 numara tığ ve uygun incelikte pamuklu merserize ip.


İlk olarak kutunun etrafını çepeçevre saracak uzunluğa erişene kadar gerekli sayıda zincir çekiyoruz (1.foto)

Daha sonra dönüyoruz ve 1 zincir çekip bütün diğer zincirlere sırasıyla sık iğne yapıyoruz (2.foto)

Tekrar dönüyoruz ve tekrar 1 zincir çekip ilk sık iğneyi atlıyoruz ve geri kalan bütün sık iğnelere sık iğne yapıyoruz ve en sondaki zincire de sık iğne yapıp sırayı bitiriyoruz (3.foto)

Tekrar dönüyoruz ve 1 zincir çekiyoruz (4.foto)

İlk sık iğneyi atlıyoruz ve sıradaki sık iğneye sık iğne yapıyoruz (5.foto)

Beş zincir çekiyoruz (6.foto)
 
tığ ile kenar süsü yapımı
 

5 zincir çektikten sonra aynı sık iğneye tekrar bir sık iğne yapıyoruz (1.foto) Daha sonraki sık iğneye de sık iğne yapıp 7 zincir çekip tekrar aynı sık iğneye bir sık iğne daha yapıyoruz ve yandaki sık iğneye bir sık iğne yapıp 5 zincir çekip tekrar aynı sık iğneye 1 sık iğne daha yapıyoruz ve ilk çiçek motifimiz ortaya çıkmış oluyor.

Diğer çiçek motifine başlamadan önce sıradaki iki sık iğneye birer sık iğne yapıyoruz ve aşağıdaki resimde 2.karedeki görüntüyü elde etmiş oluyoruz. Bu iki sık iğneden sonra sık iğne-5zincir-sık iğne, sık iğne-7zincir-sık iğne, sık iğne-5 zincir-sık iğne, ard arda 2 sık iğne şeklinde devam ediyoruz.

tığ ile kenar süsü yapımı

Bütün sıra bitince kenar süsünün her iki ucunu birleştirip mendil kutusuna elimizle dikerek tutturuyoruz.

ev aksesuarı
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder